søndag 22. august 2010

Test av Norrøna Forelhogna Performance Shell jaktdress

Norrøna Forelhogna er en jaktdress som prøver å oppfylle kravene til jakt både i skogen og på høyfjellet. Resultatet har blitt meget bra.

Materialer og egenskaper
Membranen består av et 2-lags Gore-Tex Performance Shell laminat, dette er en konstruksjon som gjør at klærne får god bevegelighet og lydløshet. Det finnes også 3-lags membraner som gir økt slitestyrke, dette brukes blant annet i Recon dressen fra Norrøna.

Ytterstoffet er i børstet microfiber, noe som gjør at man slipper Gore-Tex gnisselyden når man beveger seg i skogen. Dette gjør at denne jaktdressen også egner seg til å jakte på vilt som er oppmerksomme for lyder. Klærne er ikke fôret, noe som jeg ser på som en fordel, siden de da ikke blir voldsomt varme hvis høstsola titter fram. Hvis det blir skikkelig kaldt er det bedre å trekke på seg en brynje og ullundertøy under, da har man et antrekk som kan brukes i et vidt spenn av temperaturer.


De vanntette egenskapene er gode, og vannet perler seg utenpå ytterstoffet hvis jaktdressen vedlikeholdes riktig. Hvis det regner mye, vil mengden av vann etterhvert gjøre ytterstoffet vått, men det vil ikke trenge igjennom membranen. Siden det ikke er fôring, vil ikke jaktdressen oppleves som veldig mye tyngre selv om den er våt utenpå, og den vil også tørke opp igjen ganske greit i løpet av natta.

Detaljer på jakka
Jakka har fem lommer i front pluss en innerlomme, og glidelås under armene for utlufting. Alle glidelåsene er laminert for å holde jakka vanntett, og utluftingene under armene har også myggnetting. Det eneste ankepunktet jeg har på jakka er at hetta ikke føles ut som den kan holde unna en like kraftig storm som for eksempel hetta på Recon modellen. Der er hetta integrert i resten av jakka, og det virker som den skjermer ansiktet bedre for regn og blåst. Ellers er passformen meget god, og str. large har lange armer, noe som er litt av en sjeldenhet.



Detaljer på buksa
Buksa har høy rygg, hemper til belte samt bukseseler. Det er fire lommer, vanlige på siden og to store på lårene. Her er det god plass til kart, GPS og lignende utstyr. Det er glidelåser på innsiden av lårene for utlufting, og her er det også myggnetting. Buksene har remmer nederst for å stramme de rundt støvlene.



Konklusjon

Hvis du er som meg og jakter både rype på fjellet og tiur i skogen, både tidlig på høsten og midt på vinteren, er dette en meget god jaktdress. Den er ikke like spesialisert som f.eks Finnskogen for skogsjakt og Dovre for høyfjellet, men som en allrounder gjør den jobben sin meget godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar